TV der bevæger dig

Veje og kældre oversvømmet i Vejle

03:37

Vestergade i Vejle var natten til lørdag oversvømmet, fordi var gået over sine bredder og løbet ind i gågaden. Foto: Peter Elgaard, TV SYD

1 af 2

Adskillige veje og kældre i Vejle midtby har problemer med oversvømmede åer efter den voldsomme regn fredag.

- Det ser væsentligt bedre nu end i aftes og i nat, siger beredskabsinspektør Kristian Müller, Vejle Brandvæsen, lørdag morgen til TV SYD.

Mange af Vejles gader har været oversvømmet af den voldsomme regn, som skabte problemer for åer og kloakker i den sydjyske havneby.

Værst har det set ud i Ågade, som har været spærret i begge ender. Også Ny Grejsdalsvej, Valdemarsgade og Nyboesgade samt gågaden i Vestergade (foto) har været hårdt ramt. Dæmningen lukkes lørdag morgen i en kortere periode (se tweet i bunden af artiklen). Vesterbrogade er stadig spærret i vestgående retning ved Abelones Plads.

Mange vejlensere døjer ikke blot med vand i gaden. Deres kældre er også fulde af vand.

- Vi opfordrer folk til at kontakte deres forsikringsselskab allerede nu, så de kan få hjælp, siger Kristian Müller.

Hovedårsagerne til oversvømmelserne er dels det voldsomme pres på Grejs Å og dermed også Mølleåen og Omløbsåen, dels at kloakkerne ikke har kunnet klare presset fra vandmasserne.

Vejle Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at vandstanden i åerne så småt begyndte at falde omkring klokken 01.00. Lørdag morgen er vandstanden i åerne dog stadig høj.

Også Jelling og Give blev ramt af vandmasserne. I Give var der oversvømmelser uden for det nye medborgerhus, og i Jelling blev blandt andet viadukten på Mangehøje oversvømmet, og vejen måtte spærres af i en periode.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden