TV der bevæger dig

Vejen med i kampen om politiskolen

00:48

I dag fik bl.a. Vejen mulighed for at præsentere sig.

Vejen gør klar til mødet på Christiansborg.

Vejen Kommune har i dag foretræde for Retsudvalget på Christiansborg. Det samme har Sønderborg og Haderslev Kommune.

1 af 3

Vejen Kommune er den seneste kommune, der har meldt sig i kampen om politiskolen. De har i dag foretræde for Retsudvalget på Christiansborg.

Vejen Kommune har meldt sig i kampen om at blive hjemsted for den nye politiskole. Torsdag får en delegation fra kommunen med borgmester Egon Fræhr i spidsen foretræde for retsudvalget på Christiansborg. Her vil de argumentere for, hvorfor netop Vejen skal være det nye uddannelsessted for politibetjente.

- Vejen er et aktivt samfund, hvor et af landets bedste idrætsanlæg, som er oplagt til uddannelsesbrug, hører hjemme. Derudover er det en optimal geografisk beliggenhed, som gør det nemt at komme hertil og fra, siger Egon Fræhr i en pressemeddelelse.

 Allerede i marts kontaktede Bygningsstyrelsen kommunen.  De ville gerne høre om deres faciliteter i forhold til at kunne blive hjemsted for den ny uddannelsesinstitution. Det er Bygningsstyrelsen, der rådgiver Rigspolitiet i forhold til at finde en egnet beliggenhed til en kommende politiskole.

- Det er positivt at Bygningsstyrelsen selv kontaktede os og dermed viste interesse for hvad Vejen Kommune kunne tilbyde af muligheder, fortsætter borgmesteren.

Udover Vejen har også Sønderborg og Haderslev kommuner foretræde for retsudvalget i dag. Beslutningen om, hvor politiskolen skal placeres træffes af forligspartierne inden sommerferien.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden