Vejle Boldklub: To af tre hurdler er overstået

Kreditorerne har sagt ja, og Vejle Boldklub har fået halvdelen af spillerrettighederne tilbage. Dermed er to af de tre hurdler for klubbens fremtid overstået.

Vejle Boldklub var for en uge siden særdeles tæt på konkurs. Men i sidste øjeblik lykkedes det at skaffe 18 af de 20 millioner kr., som var kravet.

Men der var tre betingelser: At kreditorerne afskrev en del af deres tilgodehavender, at investorforeningen, som har overtaget en del af spillerrettighederne vil føre dem tilbage til klubben, og at de nye investorer kunne få A-aktier og dermed indflydelse.

Det sidste punkt mangler stadig. Det kræver en generalforsamling, og så skal det vedtages med 2/3s flertal.

En del af de store, nuværende aktionærer har sagt ja. Og nu skal klubben i gang med at samle fuldmagter fra resten.

- Jeg synes, at alle, som holder af VB, i dag kan være glade for, at der stadig foruden den mentale opbakning er personer, selskaber, bank og Vejle Kommune etc., som støtter op økonomisk for at brande og for at klubben fortsat kan bestå - endda i en forstærket udgave. A-aktionærkredsen mødes senest kommende weekend og udpeger her den kommende skyggebestyrelse, som man samtidig vil pege på den kommende generalforsamling, siger Lars Skou, der har stillet sit mandat som bestyrelsesformand til rådighed.

Akkorden med kreditorerne er gennemført. Det er bl.a. Vejle Kommune og den selvejende Stadionfond.

- En gestus fra Investorforeningen har også betydet, at selskabet generhverver 50 % af spillerrettighederne, hvilket jo giver et godt perspektiv for fremtiden, når VB kan videresælge spillere, noterer Lars Skou.

Vejle Boldklub spiller i aften udekamp i Viborg. Det bliver i øvrigt uden sponsornavn på trøjerne.

Kampen endte i øvrigt 1-1

Viborg-Vejle 1-1 (0-1).

0-1 Viljormur Davidsen (25. minut). 1-1 Sebastian Andersen (55. minut).

Tilskuere: 2.830.