Vejle Boldklub Kolding bliver til VB Alliancen

Dansk Boldspil-Union (DBU) har godkendt, at Vejle Boldklub Kolding fra den 1. juli skal hedde VB Alliancen.

Fodboldklubben i Vejle har omsider fundet sit navn. 1. divisionsklubben skal hedde VB Alliancen og ikke FC Trekanten, som også havde været i spil.

Tidligere på året besluttede Dansk Boldspil-Union (DBU), at Vejle Boldklub Kolding ikke må hedde Vejle Boldklub Kolding efter sommerferien, da Kolding IF har fået sin licens tilbage.

Klubben havde derfor ansøgt DBU om lov til at skifte navn til VB Alliancen. Dette blev godkendt af DBU fredag eftermiddag, og navneskiftet træder i kraft til sommer.

- Med samarbejdet omkring Vejle Boldklub Kolding satte vi gang i en proces, hvor målet er topfodbold i regionen baseret på et selskab med en sund økonomi.

- Den målsætning kræver, at vi kan tiltrække sponsorer og aktionærer fra hele Trekantregionen.

- Samarbejdet blev i sin tid skabt med stor respekt for Vejle Boldklubs brand og historie som et flagskib i dansk fodbold, og den respekt har vi stadig, siger Vejles bestyrelsesformand, Lars Skou.

Tæt på ligaen

- Nøgleordene er tradition og fornyelse, for fodbolden udvikler sig, og vi må ikke være bange for at følge med tiden, siger Lars Skou.

- Ordet Alliancen symboliserer, at mange gode kræfter står sammen om at skabe grundlaget for topfodbold i regionen.

- For at nå det mål er det afgørende, at tilskuere, fans, sponsorer og aktionærer står sammen som en ubrydelig alliance, gør vi det, er klubben kommet langt i forhold til målet om topfodbold i regionen, fastslår Lars Skou.

Vejle Boldklub Kolding ligger i øjeblikket nummer to i den næstbedste række, hvilket akkurat er nok til at rykke op i Superligaen, hvis stillingen fastholdes i forårssæsonen.

- Med navnet VB Alliancen går Vejle Boldklubs brand og historie hånd i hånd med vores ønske og målsætning om en bredere forankring i regionen, som er nødvendig, hvis vi vil skabe den større økonomi, der skal til for at blive et etableret superligahold, siger Lars Skou.