Vejle Boldklub risikerer tvangs-nedrykning

Vejle Boldklub, der i disse dage kæmper for at få solgt aktier og skaffe ny kapital på mindst tre millioner kroner, bliver tvangs-nedrykket til 2. division, hvis pengene ikke kommer i hus. Det har DBU netop meddelt klubben.

DBU's Licensudvalg har gennemgået licensansøgninger for den kommende sæson fra klubberne i landets to bedste rækker.

Samtlige klubber i landets bedste række, Superligaen, har fået tildelt licens for den kommende sæson, og det samme gælder for 10 af de 12 klubber i 1. division, hvor Vejle og Marienlyst som de eneste klubber ikke har fået tildelt licens, da de ikke lever op til de økonomiske licenskrav.

- Da klubbernes licensansøgning er fortrolige dokumenter, og mange af klubberne er børsnoteret, ligesom der er en efterfølgende appelmulighed, er det ikke muligt at uddybe den manglende tildeling yderligere, siger ler formanden for DBU's licensudvalg Jesper Jørgensen.

Marienlyst er med otte point for 26 kampe isoleret i bunden af den næstbedste række, mens Vejle indtager syvendepladsen. Med afvisningen vil begge klubber automatisk blive tvangsnedrykket til 2. division fra den kommende sæson.

Begge klubber har i henhold til DBU's Licensmanual paragraf 3.4.2.1 mulighed for at anke afgørelsen inden den 19. maj, hvor det er muligt at fremlægge nye oplysninger, som efterfølgende vil blive behandlet af DBU's Licensappeludvalg.

Vejle Boldklubs formand Lars Skou tager i første omgang situationen roligt:

- Vores aktie-salg, som skal sikre den brede opbakning, er endnu ikke afsluttet, og vi kender først det endelige resultat den 19. maj. Vi må derfor forvente, at Vejle Boldklub får licensen godkendt, når kapitaltilførslen forhåbentlig kommer på plads, og vi dermed indgiver vores appel til DBU.

 

Fakta om DBU's klublicenssystem:

Formålet med DBU's klublicenssystem er at sikre et højt niveau for
gennemførelsen af kampene og driften af klubberne i landets to øverste
rækker gennem opfyldelse af en række sportslige-, organisatoriske- og
administrative-, facilitetsmæssige-, juridiske- samt økonomiske krav til
klubberne.