TV der bevæger dig

Vejle-cykelrytter skal køre VM

Udtagelsen i 11. time til VM-løbet i USA glæder Rasmus Guldhammer.

Den 26-årige Vejle-cykelrytter Rasmus Guldhammer fra det Horsens-baserede Team Cult er udtaget til det danske hold, der søndag den 27. september skal køre om det individuelle verdensmesterskab på landevej i Richmond i USA.

Den formstærke rytter erstatter Jakob Fuglsang, der nøjes med at stille op til holdløbet.

Udtagelsen i 11. time til VM-løbet i USA glæder Rasmus Guldhammer:

- Jeg er super glad og stolt over at skulle repræsentere Danmark ved VM. Det bliver fantastisk at være en del af holdet, siger Rasmus Guldhammer.

- Vi kører for Matti (Breschel, red.), men hvis han ikke har dagen, kan det være, at jeg får en friere rolle, siger Rasmus Guldhammer til TV SYD.

Vejle-rytteren ikke har vundet løb i denne sæson, men har opnået en lang række top-10-placeringer. Søndag sluttede han som samlet nummer fire i etapeløbet Tour of Britain ligesom han også blev firer i Post Danmark Rundt.

Ruten i Richmond er ikke så kuperet som tidligere VM-ruter. Der er godt 100 højdemeter pr omgang på de tre bakker a ca. 500 meter. Rytterne skal tilbagelægge i alt 16 omgange.

Det danske VM-hold rejser til USA mandag og skal primært køre for Matti Breschel (Tinkoff-Saxo), der tidligere i karrieren er blevet nummer to, tre og fire ved VM.

Holdet består ud over Breschel og Guldhammer af Lars Bak (Lotto-Soudal), Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo), Christopher Juul Jensen (Tinkoff-Saxo) og Michael Valgren (Tinkoff-Saxo).

Rasmus Guldhammer har fået hele sin cykelopdragelse i Vejle og er søn af den tidligere eliterytter og danmarksmester Michael Guldhammer.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden