Vejle er på kaffe-vognen

Der er aldrig blevet langet så meget cortado, latte grande og espresso over disken, som der bliver lige nu.

Vejle er blevet centrum for det man bedst kan beskrive som en mindre "kaffe-krig". I løbet af kort tid er adskillige store og små kaffe-barer skudt op op i by-billedet. De satser på at hovedstadens kaffe-trend nu rykker til provinsen. Hvis det går godt er Vejle er kun første stop.

Klokken syv-kaffe

Vi tog ind poå et par af de populære steder i Vejle, hvor latten løber jævnt i kopperne. På Baresso kunne butikschef Eva Lundahl fortælle, at kaffe-tiden begynder klokken syv hver morgen. Der skal være en jævn strøm af kunder hele dagen, og hvis det kan lade sig gøre at drive en god forretning, er det sandsynligt, at Baresso også åbner andre steder i det sydlige Jylland.

Er det kaffe-krig? Nej, egentlig ikke, men der er mange i Vejle, der gerne vil have en kop kaffe, og derfor er der også mange, der sælger kaffe.

Siddende kaffe

Henning Knudsen på KaffeBaren satsede i begyndelsen på at sælge kaffe, som kunderne kunne tage med i et bæger. Men det er blevet til, at kunderne i stedet bliver siddende for at drikke kaffe, hvilket han nu ikke er ked af.

Men kan han mærke, at der efterhånden er nogle store konkurrenter? Ja, han kan, men han tror, der vil være plads til dem, der kommer lidt tættere på kunderne, og han vil drive sin forretning på en sådan måde, at kunderne virkelig mener det, når de siger "Tak for kaffe".