Vejle-firma vil producere i Polen

Den Danfoss-ejede gulvvarme-virksomhed Devi i Vejle har i dag afskediget 49 timelønnede medarbejdere.

Fremstillingen af standard-produkter flyttes fra Vejle til Polen. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

- Det er svært at sige farvel til så gode kolleger, der har ydet en kæmpe indsats for virksomheden. Derfor gør vi også alt for at hjælpe dem i nyt job, siger direktør Jacob Madsen.

Med afskedigelsen af de 49 medarbejdere er der nu omkring 80 Devi-ansatte tilbage i Vejle. Her beholder man afdelingerne for salg, marketing, produktudvikling og specialproduktion.

Det er f.eks. specialløsninger til fodboldbaner og løsninger til is- og snesmeltning.

Fabrikken i Vejle vil også fremadrettet fungere som Devi's primære videns- og kompetencecenter.

Allerede nu igangsætter virksomheden efteruddannelse og afklaringskurser for de 49 berørte medarbejdere. Man vil prøve at finde beskæftigelse til de berørte på andre af Danfoss' fabrikker i regionen.

Devi producerer elektriske gulvvarmeløsninger, der bl.a. bruges til opvarmning indendørs og til sne- og issmeltning udendørs.

Allerede ved sin tiltrædelse i januar udtalte Jacob Madsen til Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad, at "vi ser løbende på, hvor det giver mest fornuft at lække produktionen, og vi har stadig den filosofi, at så meget som muligt af den arbejdsløntunge produktion lægges i eksempelvis Polen, og at det specialiserede og kompetence-prægede arbejde lægges her i Vejle".