Vejle Håndbold i alvorlig økonomisk krise

Håndboldklubben skal have styr på egenkapitalen inden turneringen går i gang. Hvis det ikke lykkes, kan vejlenserne godt vinke farvel til tophåndbold i fremtiden.

Træningen fortsætter som planlagt, men spillerne i Vejle Håndbold kan stå uden kontrakt om to uger, hvis ikke firmaer eller pengestærke privatpersoner skrider ind. Klubben skal i alt samle en halv million, men de er blevet lovet 100.000 kroner af foreløbige sponsorer, hvis resten af pengene bliver skaffet.

- Risikoen for lukning er reel, men vi er 90 procent sikre på, at det vil lykkes. Det kræver at to-tre store firmaer melder sig på banen, siger bestyrelsesmedlem Jon Slot Hansen.

Vejle Håndbold har været i åben dialog med Vejle Kommune for at høre, om kommunen vil hjælpe klubben med en økonomisk håndsrækning. Men der er ikke noget, der tyder på, at kommunen vil gribe ind.

- Jeg fornemmer ikke den store opbakning til at gribe ind. 14 dage er meget kort varsel, hvis vi skal træffe en demokratisk beslutning, siger formanden for Kultur- og Borgerserviceudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K).

Selvom kommunen ikke kaster penge efter klubben, har Dan Arnløv Jørgens stor sympati for klubbens ihærdige indsats.

- Jeg håber det bedste for dem. De har jo vendt deres økonomiske situation og mangler bare den sidste hjælp, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Vejle Håndbolds egenkapital har lidt under, at klubben har fokuseret meget på det sportslige og for lidt på at skaffe sponsorer. Det forklarer Jon Slot Hansen, som mener, at truppen både er solid og talentfuld.

Hvis egenkapitalen falder på plads, skal Vejle Håndbold fredag den 6. september spille sæsonens første kamp i 1. division mod Team Vesthimmerland.