Vejle Kommune måtte oversvømme gader

For anden gang på kort tid er den indre by i Vejle oversvømmet. Kommunen måtte dirigere vand ud i flere gader.

Vestergade, Vesterbrogade, Vedelsgade og Ågade er delvist oversvømmede og spærrede. Derfor måtte kommune med vilje lukke mere vand ud i nogle gader for at fordele trykket.

Ved  23-tiden meddelte Vejle Kommune på Twitter: Vandet strømmer nu ud i Vestergade i Vejle. Kl. 23 lukkes mere vand ud i Ågade for at fordele vandet.

For kort tid siden var det samme område ramt af oversvømmelser. Men da kom det bag på kommnen. Denne gav der allerede lørdag varslet, at åerne i den nordlige bydel kunne gå over deres bredder. Derfor kunne borgerne hente sandsætte på kommunens materielgård i Knabberup, i Vestergade og ved Spinderihallerne.

Vejle Kommune er i gang med et millionbyggeri, som skal forhindre fremtidige oversvømmelser. Problemet er, at når vandstanden stiger i fjorden, presses vandstanden i den store Vejle å op – og videre ud i de to mindre åer, som kommer fra Grejsdalen.

Det nye anlæg består af sluseporte, som kan sænkes ned for at forhindre vandet fra fjorden og Sønderåen i at løbe op i de andre å-løb. Vandet fra Grejs å og Omløbsåen skal i stedet pumpet over sluseportene, så vandstanden kan holdes nede.   

Video optaget af Patrick Alessi, Vejle.