TV der bevæger dig

Vejle Kommune vil have nationalpark

01:40

Vadehavet er én af de tre nationalparker i Danmark, men står det til Vejle Kommune skal Vejle Ådal med i det fine selskab.

1 af 2

Fjord, fugle og frodige bakker. Vejle Ådal er et særligt naturområde, og det ønsker Vejle Kommune at slå fast én gang for alle, skriver DR P4 Trekanten.

- Vi ser en masse muligheder med en nationalpark, siger formand for Natur- og Miljøudvalget, Søren Peshcardt. Han understreger samtidig, at udviklingen skal ske uden at begrænse erhvervslivet og landbruget.

- Vi vil tværtimod skabe nogle spændende udviklingsmuligheder for at producere blandt andet fødevarer, siger han.

Hvis Vejle ender med at få en nationalpark, kan det ifølge forstfuldmægtig i Naturstyrelsen, Dennis Mejer, lokke flere turister til byen.

- Nationalparkerne sætter positiv fokus på de naturværdier, der er i området. Noget af det, vi har oplevet hos de andre nationalparker i landet, er, at der kommer turister til, og det giver en omsætning i lokalsamfundet, siger Dennis Mejer til DR P4 Trekanten.

I Danmark er der i øjeblikket tre nationalparker i henholdsvis Thy, Vadehavet og Mols Bjerge. Vejle Kommune har endnu ikke drøftet idéen om en ny nationalpark med Miljøministeriet.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden