TV der bevæger dig

Vejle markerer OL-dagene

00:38

Daniel Wagner Jørgensen skal til sommer til PL i Rio - den 23. juni vil han tænde Vejles egen olympiske fakkel på Atletikstadion. Foto: Hyldager Fotografi

1 af 2

”Den Olympiske Dag”, der altid afvikles den 23. juni i store dele af verden, bliver i år markeret for første gang, og det sker med Vejle som værtsby.

Olympisk klub og Vejle Kommune er gået sammen om at arrangere De Olympiske og Paralympiske dage i Vejle. Det er første gang, den event afholdes på dansk grund, og Vejle har fået værtsskabet. Vejle Kommune har derfor mange aktiviteter de kommende dage.

- Vi vil gerne vise i Vejle Kommune, at idræt er for alle. Det betyder rigtig meget for Vejle, for vi vil gerne, at vores unge mennesker dyrker idræt, og vi vil gerne have, de har en forståelse for, hvad OL er, fortæller borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) til TV SYD.

Selvom det er Den Olympiske Dag, kommunen og Olympisk Klub markerer, så har de valgt at strække aktiviteterne over tre dage. Torsdag holdte borgmester Arne Sigtenbjerggaard derfor åbningstale i Nørremarkshallen, hvor børn kunne prøve ergometerroning og kørestolsbasket.

Torsdag aften tændes Vejles egen olympiske fakkel af borgmesteren og Vejles medaljehåb ved de paralympiske lege, Daniel Wagner.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden