Vejle-politiker bliver ny DGI-formand i Sydøstjylland

Dan Skjerning, medlem af Vejle Byråd (S), blev onsdag aften valgt til ny formand for DGI Sydøstjylland, der har godt 500 medlemsforeninger og 128.000 medlemmer i kommunerne Fredericia, Hedensted, Horsens, Kolding og Vejle.

Dan Skjerning, 47 år, blev valgt på årsmødet i DGI Sydøstjylland, som fandt sted i Vingsted med 115 deltagere.

Den nye formand skal sammen med den øvrige bestyrelse sætte retningen for landsdelens godt 500 medlemsforeninger og 128.000 medlemmer.

Dan Skjerning har siden 2001 siddet i kommunalbestyrelsen i Vejle og har tidligere været formand for Kultur- og Idrætsudvalget  og senere Børne og Familie-udvalget.  Han bor i Gårslev, hvor han gerne spiller en aktiv rolle på det lokale oldboys fodbold- eller volleyhold eller på de skrå brædder som aktør inden for amatørteater og har været aktiv i foreningsarbejde siden han var 13 år.

 - Et liv, hvor det at bevæge og bevæges, skal være  en mulighed i den mindste flække og i den største by. Det er DGI garant for, og en sådan bevægelse vil jeg elske at kunne hjælpe til at udvikle, siger den nyvalgte formand.

På årsmødet blev Horsens Badminton Klub hædret som årets forening og modtog 10.000 kr. som foreningen vil bruge på at skabe endnu bedre forhold for foreningens medlemmer.  Horsens Badminton Klub har formået at vende udviklingen og skabe medlemsfremgang i en tid, hvor det er sjældent  i badmintonverdenen.