I Vejle laver de Danmarks bedste hotdog - få opskriften her

Michelin-restauranten MeMu i Vejle tog søndag hjem fra Food Festival i Aarhus som vindere af Hotdog DM.

Det er ikke helt almindelige hotdogs med rød pølse, ketchup, sennep og ristede løg, der bliver serveret, når 14 danske restauranter kæmper om at vinde Hotdog DM. Til sådan en konkurrence bliver der serveret gourmet-hotdogs.

quote

Kokke som os tænker ikke på andet end mad.

Lasse Starup Petersen, souschef, Restaurant MeMu, Vejle

Konkurrencen blev afholdt i forbindelse med afslutningen på weekendens Food Festival i Aarhus. Og i år var det altså Restaurant MeMus hotdog-kreation, der løb med titlen Årets Hotdog, der gives for den mest velsmagende hotdog.

- Det er fedt. Det er bare fedt, siger den begejstrede souschef Lasse Starup Petersen til TV SYD, efter han er hjemvendt fra Aarhus.

Sådan ser en gourmet-version af en hotdog ud ifølge Restaurant MeMu.
Sådan ser en gourmet-version af en hotdog ud ifølge Restaurant MeMu.
Foto: Food Festival

Lasse Starup Petersen har deltaget i konkurrencen to gange før med andre restauranter. Den ene gang blev det til en tredje plads. At det endelig blev til en første plads, glæder souschefen:

- Det er ligesom en sten, der falder fra hjertet. Det er lidt ubeskriveligt, og jeg er bare glad. Det er hårdt arbejde, der betaler sig, fortæller han.

Holdpræstation siden tilmelding

Sejren blev hevet hjem af en holdpræstation, der begyndte i restaurantens køkken og fulgte hele vejen med op på scenen ved præmieoverrækkelsen. Forberedelserne gik i gang med det samme Restaurant MeMu tilmeldte sig konkurrencen.

- Vi har haft nogle tests, og det er gået i en hel anden retning, end vi troede, det skulle, fortæller Lasse Starup Petersen og fortsætter:

- Kokke som os tænker ikke på andet end mad.

Under konkurrencen kunne publikum købe restauranternes hotdogs. I år gik overskuddet til velgørenhedsorganisationen CARE Danmark og projektet ’Hjælp til selvhjælp’. Det var én af årsagerne til restaurantens deltagelse.

- Det er sådan noget, man gerne vil støtte op om. Det er også blevet sådan lidt en prestigeting for kokke, samtidig med at det sjovt, siger souschefen.

De 14 forskellige hotdogs blev vurderet af kokke, madanmeldere og bloggere samlet i et dommerpanel. Det er dem, der er skyld i, at Lasse Starup Petersen nu kan hænge diplomet op i Restaurant MeMu, næste gang han møder på arbejde.

Ingredienserne i vinder-hotdoggen

  • Pølse af tungsvin, Gammel Knas-ost, timian, saltsyltede citroner og hemmeligt krydderimix (produceret i samarbejde med Als Pølser)
  • Friteret MeMu-hotdogbrød
  • Blåskimmelcreme
  • Chipotle-mayonnaise
  • Løvstikke-mayonnaise
  • Creme på bagte skovæbler
  • Confiteret citron
  • Sennepskorn kogt i æbleeddike
  • Kapers lavet på vild brøndkarse
  • Ristede hvidløg
  • Timian
  • Hotdoggen blev serveret med hvid chokolademælk - tilsmagt med pebermynte fra Lasse Starup Petersens forældres have