Vejle sender flygtninge hurtigt i arbejde

Vejle Kommune bliver fremhævet som en kommune, der kan få flygtninge i job. Det sker fordi det er lykkes at finde de rigtige brancher.

Modellen den går først og fremmest ud på, at kommunen har udvalgt seks brancher, hvor de har analyseret sig frem til, at der er størst chance for at få flygtningene i fast job.

Derudover er det en del Vejle Kommunes plan, at få flygtningene hurtigt ud i job, også selvom de ikke slet kan tale dansk endnu.

En af de flygtninge der er i job er 31-årige Yohanes Asfaha fra Eritrea. Han er i gang med et praktikforløb i kantinen på Vejle Amts Folkeblad, hvor han skal være indtil marts. Han er i kantinen to dage om ugen og på sprogskole de resterende tre.

- Det er en god blanding af sproglig og praktisk. Det er et godt arbejde, og det hjælper os rigtig meget, siger Yohanes Asfaha til TV SYD.

I Vejle Kommune er de glade for at deres model den virker.

- De er nødt til at komme ud i virkeligheden og bruge sproget, ellers lærer de det aldrig, siger formand for  Arbejdsmarkedsudvalget i Vejle Kommune, Christoffer Aagaard Melson (V) til TV SYD.

 

FAKTA -  de seks brancher:

Detail
Rengøring
Køkken og service
Fødevareindustri
Pleje og omsorg
Lager