Vejle siger farvel til fire spillere: - Der er taget for hurtige beslutninger

Vejle Boldklub siger ved årsskiftet farvel til en række spillere efter kort tid i klubben. Der er taget nogle for hurtige beslutninger i sommer, siger sportschefen.

Målmand Jakob Henriksen, peruvianeren Juan Diego Li, colombianeren Diego Mendivil og Sheka Fofanah fra Sierra Leone tager afsked med Nørreskoven i Vejle, når 2016 bliver til 2017. Det oplyser sportschef Steen Thychosen til TV SYD.

- De har ganske enkelt fået for lidt spilletid for førsteholdet. De er fundet for lette i første omgang, og der går noget tid, før de er 1. divisionsklare, og derfor vurderer vi, de har bedre af at finde spilleminutter andre steder. Det er ikke en kritik af spillerne, for de har talent, men der er for langt op for dem, siger Steen Thychosen til TV SYD.

Kun én af de fire spillere nåede at få kampe for Vejles bedste hold. Diego Mendivil har fået fem kampe – og ca. en time og et kvarter for førsteholdet. De tre andre nåede aldrig højere i hierarkiet end reserveholdet.

Kort tid i klubben

For de tre udenlandske spillere gør det sig gældende, at de ikke har været længere i klubben end et halvt år. Juan Diego Li får ikke forlænget sin kontrakt, mens Diego Mendivil og Sheka Fofanah får deres kontrakter ophævet et halvt år, inden deres aftaler udløber.

quote

Vi må erkende, der er taget nogle for hurtige beslutninger.

Steen Thychosen, sportschef Vejle Boldklub.

De kom alle til klubben i Vejles hektiske sommertransfervindue, hvor Vejles nye ejer, moldoveren  Andrei Zolotko, kom til.  Sammen med Steen Thychosen skulle han opbygge en slagkraftig trup på bare 14 dage, hvor kun enkelte spillere havde kontrakter med klubben. Og vinterens farvel til mindst fire spillere er altså et resultat af, at det er gået lidt for hurtigt, erkender sportschefen.

- Vi havde kun 14 dage til at opbygge en trup, og der er ingen tvivl om, det er gået for hurtigt. Vi må erkende, der er taget nogle for hurtige beslutninger. De tre spillere er ikke decideret fejlcastet, der går bare for lang tid, før de bliver aktuelle for førsteholdstruppen, siger Steen Thychosen.

Der kommer flere ændringer

Steen Thychosen fastholder, at Vejle Boldklubs målsætning for sæsonen er top seks, selvom klubben lige pt. ligger nummer ni. Derfor kommer der sandsynligvis også tilgange til truppen samt yderligere afgange.

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Der vil komme til at ske noget her hen over vinteren. Jeg vil ikke sige, præcis hvad eller hvem vi leder efter, men vi vil hele tiden forsøge at styrke truppen.

Vejle Boldklubs overordnede målsætning hedder fortsat Superliga. Ifølge Steen Thychosen skal Vejle Boldklub helst rykke op indenfor de næste to sæsoner.