Vejle står af i Roskilde – mens Horsens holder fast i superligadrøm

Med nederlag på 2-0 i Roskilde stod Vejle Boldklub af kampen om oprykning til superligaen, hvor AC Horsens nu står til at blive det tredje hold fra TV SYDs område i landets bedste fodboldrække.

Med nederlaget torsdag aften på 2-0 i Roskilde sagde Vejle Boldklub foreløbig farvel til muligheden for oprykning til superligaen, hvor AC Horsens nu står med de bedste muligheder for at blive det tredje hold fra TV SYDs område i  landets bedste fodboldrække sammen med Sønderjyske og Esbjerg.

Vejle indtager efter den skuffende udgang på kampen mod Roskilde torsdag 4.-pladsen i 1. division med to points op til Silkeborg, der har spillet en kamp mindre.

Vinder Silkeborg søndag hjemme over Næstved er Vejle fem points fra den 3.-plads, der giver oprykning til superligaen – og syv points efter AC Horsens, der indtager 2.-pladsen efter onsdagens udesejr på 3-0  over Vendsyssel og synes på sikker kurs mod superligaen.

Vejle har nu tabt de seneste to kampe mod hold fra midterfeltet i 1. division – og har et vanskeligt slutprogram mod bl.a. FC Fredericia, AC Horsens og Silkeborg. Skal superliga-drømmen være realistisk er der ikke  plads til flere nederlag.

- Det er skuffende med de to nederlag. Nu sunder vi os lige de næste par dage - og så må vi se på, hvad der skal ændres for, at vi kan igen kan vinde kampe. Vi vil forfølge oprykning, så længe der er matematisk mulighed, siger sportchef Steen Tychosen til TV SYD.

Nu sunder vi os lige de næste par dage - og så må vi se på, hvad der skal ændres for, at vi kan igen kan vinde kampe.

Vejles cheftræner Klebér Saarenpää kigger også indad:

- På præstationssiden har vi meget at forbedre inden vi skal i kamp næste gang, og arbejdet med at rejse holdet begynder når vi mødes igen, siger cheftræner Klebér Saarenpää til Vejle Boldklubs hjemmeside.

I sidste runde mødes Silkeborg og Vejle søndag den 28. maj i Silkeborg i en kamp, der kan afgøre det hele for de to klubber- men det kræver, at Vejle Boldklubs spillere og trænere får fundet helt andre takter frem og ikke sætter points til i forårets sidste fem kampe.

i næste runde søndag den 1. maj får Vejle dog tre points uden kamp på grønsværen, da holdet skulle have mødt FC Vestsjælland, der er gået konkurs. Næste kamp for Vejle bliver derfor lokalopgøret mod FC Fredericia torsdag den 5. maj