Vejle vil gerne slå Kolding, når det gælder elevers karakter

TV SYD ser tirsdag aften på elevernes karakterer i folkeskolen. En ny undersøgelse viser, at Kolding Kommunes folkeskoler løfter eleverne til et højere karaktergennemsnit, end man kan forvente. Knapt så godt ser det ud i resten af Trekantområdet.

Så når man fokuserer på karakterene har Kolding Kommune samlet set de bedste folkeskoler i Syd- og Sønderjylland. En ny undersøgelse viser, at kommunes folkeskoler gennemsnitligt løfter eleverne til et højere karaktergennemsnit, end man kan forvente. 

Knap så godt står det til i resten af Trekantområdet. 

quote

Vi vil gerne ligge så højt som muligt i karaktermålinger, helt sikkert. Men det er også vigtigt at sige, at det er progressionen hos den enkelte elev altid, der er i fokus hos os.

Jakob Nielsen, viceskoleleder, Kirkebakkeskolen, Vejle

Hverken i Vejle eller Fredericia ligger skolerne over middel. Men ambitionen er at komme på niveau med Kolding - eller gøre det endnu bedre.  

Vejle vil gerne slå Kolding - også når det handler om karaktermålinger. 

- Vi vil gerne ligge så højt som muligt i karaktermålinger, helt sikkert. Men det er også vigtigt at sige, at det er progressionen hos den enkelte elev altid, der er i fokus hos os, siger Jakob Nielsen, viceskoleleder på Kirkebakkeskolen i Vejle

Det er vigtigt for Jakob Nielsen, at det ikke kun handler om høje karakterer.

Trivsel eller karakter?

Formanden for lærerne er enig. Samtidig peger hun på et par ting, hun gerne vil have ændret i Vejle. 

 - Man har haft meget økonomisk fokus nu i mange år. Og det har også betydet noget for de vilkår, vi har haft til at levere den faglighed, vi rigtigt gerne vil, siger Rikke Vagn-Hansen.

Hun ved godt, hvad hun ønsker sig fra politikerne. 

- Lige nu vil jeg helst have dem til at tilføre nogle flere ressourcer til skolen. Fordi vi har brug for flere hænder. Der er alt for mange opgaver til det antal mennesker, der er ude i skolen. Så vi skal have nogle flere lærere.

Vejle Kommune ligger højt, når man måler elevernes trivsel. Også på Kirkebakkeskolen. Men hvad er vigtigst - trivsel eller karakterer?

- Det hænger uløseligt sammen. Der er nogen, der trives rigtigt godt, når de lærer noget og lærer meget. Der er også nogen, der lærer, fordi de trives, mener Jacob Nielsen.