Vejle vinder friluftspris

Vejle er netop blevet kåret til Danmarks friluftskommune, fordi de gør en særlig indsats for at fremme friluftslivet. Med prisen følger en præmie på 250.000 kroner.

Vinderen af Danmarks friluftskommune 2016 er Vejle. De bliver dermed belønnet for deres strategiske arbejde med friluftslivet. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Kommunen er ambitiøs, og det afspejles blandt andet i udviklingsprojektet om at blive Danmarks bedste cykelkommune med indsatser indenfor ikke mindre end fire forskellige grene: Rekreativ turcykling, Mountainbike, Racer- og motionscyklisme og Hverdagscyklisme, siger Preben Schmidt, formand for juryen og bestyrelsesmedlem i Friluftsrådet

Med prisen følger en præmie på 250.000 kroner, som skal bruges på nye friluftsfaciliteter i kommunen.

- Jeg er utrolig stolt over prisen som Årets Friluftskommune 2016, hvor et bredt funderet panel af eksterne dommere vurderer, at vi ligger helt i top. Vejle har efterladt dommerkomitéen med et overbevisende indtryk af at være en kommune, der tager friluftslivet alvorligt, siger byens borgmester, Arne Sigtenbjerggaard.

Vejle Kommune vandt prisen foran de øvrige finalister: Ishøj Kommune, Norddjurs Kommune og Middelfart Kommune.

Juryen bestod af Preben Schmidt fra Friluftsrådets bestyrelse, Poul Erik Pedersen fra Friluftsrådets Regionskontaktudvalg, Arne Bondo-Andersen fra Naturvejlederforeningen i Danmark, Thomas Thinghuus fra Kommunale Park- og Naturforvaltere, Casper Lindemann fra Danmarks Idrætsforbund og Frank Søndergaard Jensen fra Københavns Universitetet.

Vejle Kommunes kommende projekter

  • 75 Kogræsserforeninger i Vejle: Kogræsserforeninger over hele kommunen skal øge naturplejen af overdrev og enge - samtidig får de engagerede borgere mulighed for at passe dyrene til dagligt og adgang til at købe kødet fra de slagtede dyr.
     
  • Kano og kajak på Vejle Å: Det skal blive lettere for kano- og kajakroere at benytte den 20 km. lange strækning af Vejle Å, hvor det er tilladt at sejle.
     
  • Revitalisering af Skyttehushaven: Med støtte fra A.P Møllers Fond fornys den traditionssrige Skyttehushave. I helhedsplanen for området indgår blandt andet en ny Kabelpark i Vejle Fjord, der skal huse faciliteter for wakeboard-aktiviteter
     
  • Supercykelsti i Vejle: Gennem oplevelser, kunst, lys og beplantning skabes en supercykelsti, der indbyder til øget cyklisme igennem Vejle by.
     
  • Vinterbadning, Tirsbæk Strand: Der skal etableres en vinterbadeanstalt ved naturstranden Tirsbæk Strand, nær Vejle By.
     
  • Danmarks bedste cykelkommune: Det kuperede terræn i Vejle Kommune skal udnyttes, så Vejle bliver Danmarks bedste cykelkommune set ud fra fire forskellige cykelformer: 1) Rekreativ turcykling, 2) mountainbike, 3) racer- og motionscyklisme og 4) hverdagscykling.