TV der bevæger dig

Vejlegården: Amin Skov får større erstatning

Amin Skov fotograferet i tiden på Vejlegården.

Amin Skov, tidligere forpagter af Vejlegården, har fået forhøjet sin erstatning med 50 pct. Byretten har tilkendt ham yderligere 6200 kr., så han i alt har fået 20.000 kr. i erstatning for sigtelsen for brandstiftelse, som blev frafaldet.

- Det føles lidt latterligt, siger Amin Skov til TV SYD fredag. En sag, som har haft så store konsekvenser.

Amin Skov blev anholdt og sigtet for at have sat ind på restaurant Vejlegården i forbindelse med den store arbejdskonflikt. Sigtelsen blev frafaldet i 2013.

Amin Skov måtte senere erklære sig konkurs.

- Jeg skriver på min bog, fortæller han, som jeg håber kan udkomme til september. Den handler mest om de personlige konsekvenser, som konflikten med 3F har haft.

- I et land, hvor der er regler for alting: Hvor meget man må løfte, hvor mange timer, man må arbejde og så videre, er det mærkeligt, at der ikke er regler for, hvor meget psykisk pres, man må udsætte andre for i en konflikt.

Amin Skov har endnu ikke set præmisserne i byrettens afgørelse.

- Jeg har kritiseret, at politi og anklagemyndighed har rejst sigtelsen helt uden grundlag. Jeg synes, det er ganske groft bare at slynge sigtelser ud, uden at have tilstrækkeligt grundlag, siger han i dag til TV SYD.

Han mener, at politi og anklagemyndighed skal være mere påpasselige. Og specielt, når en sigtelse kan have så store konsekvenser.

- Selv om sigtelsen er frafaldet, klæber den stadig til én, siger han. Du kan jo ikke gå ned i banken og bede om lån til en udvidelse, uden at det bliver nævnt.

Amin Skov var hovedperson i den langvarige arbejdskonflikt mellem 3F og Vejlegården. Han ønskede ikke at tegne overenskomst med 3F, men havde aftaler med den kristne fagforening.

Amin Skov var gennem et timelangt grundlovsforhør, men blev løsladt.

Sigtelsen mod ham blev dog opretholdt indtil 12. juli 2013, hvor politiet frafaldt den.

Amin Skov blev sigtet for selv at have sat ild til Vejlegården. Efterfølgende krævede Amin Skov 1,5 millioner kroner i erstatning for økonomisk tab og frihedsberøvelse. Med den nye afgørelse er erstatningsbeløbet endt på 20.000 kroner.

Efter branden og konflikten med 3F gik Amin Skov konkurs.

Restauranten blev en overgang forsøgt genåbnet af en gruppe private investorer med hans kone som bestyrer og ham selv som køkkenchef.

Restauranten har i dag nye ejere. Etablissementet har skiftet navn til Robertos og tegnede i april overenskomst med 3F.

Statsadvokaturen i Viborg er også begyndte at bruge Twitter.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden