Vejlegården: Konflikt fortsætter

Konflikten på Restaurant Vejlegården fortsætter. Det lykkedes ikke parterne at finde en løsning i dag på et fire timer langt møde.

Restaurant-ejer Amin Skov og 3F-boss Poul Erik Skov Christensen kunne ikke finde ud af at stoppe konflikten. De to mødtes lørdag eftermiddag på Hotel Munkebjerg lidt uden for Vejle.

Begge parter giver hinanden skylden for, at der ikke blev fundet en løsning.

Vejlegården: Vi fik samme tilbud

- Vi fik tilbudt præcis den samme overenskomst, som vi allerede har set. Det var det hele eller ingenting for 3F, så den geniale plan, vi havde forventet, den blev desværre ikke til noget, siger Amin Skov.

Ville du miste penge, hvis du gik ind på 3F's aftale?

- Nej, det vil jeg væsentligt ikke tro, at det ville have kostet mig penge. Men igen: jeg forholder mig til retten til det frie valg, det er ligesom hele essensen af det her, siger Amin Skov til Ritzau og fortsætter:

- Vores forudsætning for at mødes var, at 3F skulle anerkende det valg.

3F: Amin ville ikke

Fra 3F's side lyder konklusionen:

Restauratør Amin Skov nægter at give sine medarbejdere garantier for andet end deres mindsteløn, og derfor fortsætter den langvarige konflikt mellem Vejlegården og 3F.

Sådan lyder konklusionen fra 3F's formand Poul Erik Skov Christensen efter et fire timer langt møde mellem Amin Skov og 3F på Hotel Munkebjerg.

- Mindstelønninger er kun et element i en overenskomst, forklarede Poul Erik Skov Christensen efter mødet.

3F tilbød at lave en særlig virksomhedsoverenskomst med Vejlegården, som også indeholder betaling for overarbejde og skæve arbejdstider, hvor mange timer man maksimalt skal arbejde, hvor tit man kan blive kaldt ekstra ind osv.

- Men det ville Amin Skov ikke, siger Poul Erik Skov Christensen.

Demonstration

Lektor i statskundskab fra SDU, Michael Baggesen Klitgaard, vurderer efter dagens sammenbrud, at det er meget svært at se en ende på konflikten.