Vejlensere kører til Sibirien i en god sags tjeneste

Tre drenge fra Vejle bruger sommerferien på at køre til Sibirien i en gammel Skoda. De deltager i Mongol Rally og samler penge ind til Ønskefonden.

En gammel Skoda uden aircondition, tre venner og en køretur fra Danmark til Sibirien. Sådan lyder opskriften på de tre vejlensere Tobias Hammerberg, Jonathan Lund og Rasmus Cort Hansens sommerferie.

De gør det ikke bare for sjov. De kører Mongol Rally, der er et rally i en god sags tjeneste. Undervejs samler de nemlig penge ind til velgørende formål.

Tobias Hammarberg fik ideen og tilmeldte sig, efter han havde læst om løbet og set videoer fra det på YouTube

- Det så alt for fedt ud, og så tilmeldte jeg mig faktisk uden at spørge de to andre gutter, siger Tobias Hammarberg  til TV SYD.

quote

Det så alt for fedt ud, og så tilmeldte jeg mig faktisk uden at spørge de to andre gutter.

Tobias Hammarberg, Team Karma Cowboys. 

De to andre endte heldigvis med at være med på ideen. De kørte fra Danmark til Goodwood i England, der var den officielle startlinje. Målet er Ulan Ude i Sibirien.

Drengene har været på farten i lidt over en uge nu. Familie og venner troede ellers ikke helt på, at de ville gøre alvor af planen.

- I starten tror jeg ikke, folk troede på, at vi ville gøre det her. Der blev godt nok set lidt pessimistisk på vores plan. Men nu er vi afsted, og så er det, som om folk har fået en kæmpe interesse for det, siger Tobias Hammarberg.

Drengene samler penge ind til Ønskefonden 

Drengene samler penge ind til Ønskefonden på turen. De har valgt, at pengene skal gå til en 18-årig drengs ønske. Han har en drøm om at se en Liverpool kamp.  For at samle penge ind lovede de blandt andet, at Jonathan, der var meget langhåret, ville få grydehår som Jim Carrey i filmen Dum og dummere, hvis de indsamlede 1500 kroner. Hvis de nåede 2500 kroner ville de alle tre få frisuren.

Frisuren har de alle sammen nu. De har nemlig samlet 75.000 kroner ind, men de håber, at de kan samle endnu flere ind, da nogle af pengene også skal bruges på selve turen.

- Køreturen koster cirka 80.000 kroner, men den vil vi gerne selv bruge en masse penge på, så der kan blive sendt en masse penge til Ønskefonden og Cool Earth, der er løbets officielle velgørenheds fond, siger Rasmus Cort Hansen.

En udfordring hvis der sker noget med bilen 

Der er tre regler for Rallyet. Den ene er, at de skal indsamle mindst 1000 pund til godgørende formål. De første 500 pund skal gå til Cool Earth, og så vælger de selv, hvad resten skal gå til. Den anden regel er, at bilen skal være ringe og have en lille motor. Den tredje regel er, at man skal være selvhjulpen. Man må ikke have nogen backup- eller supportbiler, så hvis der sker noget med drengenes gamle Skoda, så skal de selv få det repareret undervejs. Det kan godt give lidt problemer.

- Jeg tror, vi kan svinge os op til at skifte et dæk, hvis det er det, det kommer til, siger Jonathan Lund.

De tre vejledrenge satser på at nå målet i Sibirien et sted mellem den 20. og 22. august.

Drengenes hold hedder Team Karma Cowboys. Du kan følge med i turen på deres blog