Vejles sejrherre: Ung kandidat slår Thulesen Dahl på hjemmebane

Venstres Christoffer Aagaard Melson får flere personlige stemmer i Vejle end Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Venstres Christoffer Aagaard Melson vandt Vejle-kredsene ved gårsdagens folketingsvalg.

Det står klart, efter de personlige stemmer er talt op torsdag eftermiddag.

Med 6.963 stemmer i både Vejle Nord- og Sydkredsen har den unge vejlenser slået Kristian Thulesen Dahl på hjemmebane. Dansk Folkepartis formand har sammenlagt fået 5.801 personlige stemmer i de to kredse.

- Jeg er taknemmelig og rigtig glad for den opbakning, jeg har fået, siger Christoffer Aagaard Melson.

Kristian Thulesen Dahl og Christoffer Aagaard Melson stillede begge op i Vejle Nordkredsen, hvor Kristian Thulesen Dahl har fået 3.295 personlige stemmer, mens Christoffer Melson har fået 3.652.

En tilfreds Kristoffer Melson til TV SYDs valgcafe torsdag eftermiddag. Foto: Jonas Borch, TV SYD
En tilfreds Kristoffer Melson til TV SYDs valgcafe torsdag eftermiddag. Foto: Jonas Borch, TV SYD

Træt, glad og spændt

Det er første gang, den 34-årige Christoffer Aagaard Melson stiller op til Folketinget. Han har siddet i byrådet i Vejle Kommune de seneste fem år, men nu er det Christiansborg, der kalder.

- Jeg skal til gruppemøde i morgen klokken 11.00, og så er jeg bare rigtig spændt på at se, hvilken verden, det er, jeg er kommet ind i, siger en træt Christoffer Aagaard Melson, der glæder sig til at få en god nats søvn efter en lang valgkamp.

Venstre får seks mandater i Sydjyllands Storkreds. Det er en fremgang på ét mandat sammenlignet med folketingsvalget i 2015. På landsplan går Venstre frem med ni mandater fra 34 til 43.