TV der bevæger dig

Velbekomme: Lækre sommeropskrifter fra lokalområdet

1 af 2

Har du lyst til en kulinarisk oplevelse i weekenden? Hver uge får du en ny sommeropskrift serveret fra områdets bedste restauranter og kroer

Hvorfor ikke fejre fredagen og ferien med en sommerret fra nogle af de bedste restauranter og kroer i Syd- og Sønderjylland. I juli måned kan du hver fredag finde en ny lækker opskrift lige her, som du kan prøve kræfter med i køkkenet eller på grillen.

I denne uge kommer opskriften fra Schackenborg Slotskro, hvor køkkenchef, Rasmus Lodahl, har sammensat en grillet kartoffelsalat med pandestegt foie gras, grillet toast og lynstegte jordbær.

 

Grillet kartoffelsalat med spæde grøntsager og rygeost

Opskriften er til 4 personer

Du skal bruge:

400 gram kogte kartofler
2 nye løg, gerne med top
8 små radiser
100 gram frisk bælgede ærter
25 gram rygeost (en anden type friskost kan også bruges)
Urter til pynt (Esdragon og fint strimlet løvstikke, eller hvad man lige har ved hånden)
4 spsk oliven olie
Friskkværnet salt og peber

Løgene og nogle af kartoflerne deles i halve. Grill kartofler og løg til de får tydelige gril mærker, og løgene er møre. De rå radiser skæres i mundrette stykker. Hvis du bruger radiser med top, vær da opmærksom på at skylle dem grundigt for jord mellem stænglerne.

Anretning:
Sprøjt små dutter af rygeost op på en tallerken, kartofler, radiser og løgene anrettes ovenpå rygeosten, ærterne drysses med løs hånd ned imellem. Top med urterne. En spiseskefuld oliven olie hældes udover anretningen samt friskkværnet salt og peber efter smag.

 

Pandestegt foie gras på grillet toast med lynstegte jordbær

Retten kan også laves med unghanelever, hvis man ikke er til foie gras.

Opskriften er til 4 personer
 Du skal bruge:
200 gram Jordbær
4 stk toast
4 stk foie gras – eller fuglelever
2 spsk hvid balsamico
Friskkværnet sort peber
Urter til pynt (timianblomster og rød skovsyre, eller hvad man lige har ved hånden)

Jordbær renses og skylles. Foie gras ridses forsigtigt og gives salt og peber.
Toasten grilles sprød på begge sider, og skorperne fjernes (har du ikke en gril tændt, kan det også sagtens ske på en pande). Foie gras steges gylden på en pande ved middel til hård varme. Når foie grassen er stegt, fjernes den fra panden, og jordbær smides på samme pande, lad dem stege 15-20 sekunder, hæld den hvide balsamico på, og kværn godt med peber henover. Lad dem stege yderligere 15-20 sekunder.

Anretning:
Placer toasten i bunden af tallerkenen. Placer din foie gras ovenpå, læg jordbærrerne ovenpå igen, de må gerne vælte ned af siderne, så foie grassen ikke bliver dækket helt. Top med urter.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden