Velbekomme: Sommeropskrifter fra lokalområdet

I denne uge giver kokken Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro sit bud på sommerhummer

I løbet af sommeren kan du prøve kræfter med nogle lækre sommerretter, som områdets kroer og restaurenter laver dem.

I denne uge er det køkken Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, som præsentere sin hummer i tomatvand med basilikum og mynte.

 

 

Hummer i tomatvand  med basilikum og mynte

Ingridienser:
En hummer
1 kilo modne tomater
1 stilk basilikum
En halv liter danskvand
Havsalt
Sukker
God olivenolie


Tilberedning:
Tomaterne skæres i tern og basilikum og tomatstilke hakkes groft. Tilsæt salt og en smule sukker. Bland op med danskvand og lad trække i et par timer.
Si væsken igennem et stykke fint stof. Undgå at presse blandingen. Vandet skal gerne løbe klart igennem.
Opbevar tomatvandet på køl.
Hummeren dræbes ved at føre en skarp kniv gennem hovedet. Hummerens lægges i kogende vand med urtebouillon. Varmen sænkes og småkoges i 12-15 minutter på 500 g. hummer.
 

Anretning:
Kødet fjernes fra den kolde hummer og skæres i tykke stykker. Læg friske overskåret tomater, basilikum og mynteblade på og hæld en spiseske olivenolie over sammen med tomatvandet.