TV der bevæger dig

Velduftende grænsevagter kæmper med insekter

En masse små insekter elsker neongult - også grænsevagternes gule veste. Derfor er alle vagter ved grænsen er blevet smurt ind i lavendelolie. Og det holder de små flyvende kræ væk. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Insekter elsker neongult - og det mærker det personale, der arbejder med kontrol ved den dansktyske grænse i Sønderjylland, når de står i deres gule veste. Nu har de taget velduftende våben i brug.

En masse små insekter elsker neongult - også grænsevagternes gule veste. Og i længden er det altså en belastning at være konstant omsværmet.

Derfor har Syd- og Sønderjyllands Politi fundet et effektivt våben ved hjælp af Goggle, der kunne fortælle, at insekterne hader den søde duft af lavendel. Så alle vagter ved grænsen er blevet smurt ind i lavendelolie. Og det virker, skriver politiet på Twitter.

At bruge søde dufte i kampen mod insekterne er også kendt andre steder, som eksempelvis ved fodbold-VM i Rusland. Her giver store sværme af insekter stor irritation i den russiske by Volgograd.

Det rammer både tilskuere og spillere - og var et problem ved kampen mellem England og Tunesien på Volgograd Stadion. I Rusland er våbnet mod insekterne vaniljeduft, som sprayes eller smøres på.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden