Venskabelig dyst giver 8 millioner til julehjælp

To hold deltog i en venskabelig dyst, der endte med at sende 8 millioner kroner til Dansk Folkehjælp.

Det var Vestdanmark mod Østdanmark, da en række erhvervsfolk og kendte ansigter skulle konkurrere om, hvem der kunne samle flest penge ind til Dansk Folkehjælps julehjælpsindsamling på bare én time.

Vest-holdet havde base hos Rema 1000 hovedkontor i Horsens, hvor underdirektøren Anders René Jensen var holdkaptajn. Holdet bestod blandt andet Ekstrabladets chefredaktør Poul Madsen, TV-kok Claus Holm og håndboldspiller Magnus Landin.

De dystede mod øst-holdet i København, hvor Elgigantens administrerende direktør var kaptajn for et hold, der havde folk som håndboldspilleren Bo Spellerberg, sundhedsekspert Christian Bitz og fodboldkommentator Carsten Sæbye med på holdet.

Holdene havde forberedt sig på forhånd, så de var klar til at ringe kontakter op, da den venskabelig dyst startede klokken 13.

60 travle minutter senere blev der ”fløjtet af”, og resultatet kunne gøres op.

Øst-holdet indsamlede 4.257.705 millioner kroner og overgik dermed vest-holdet, der dog var lige i hælene og fik indsamlet 4.100.273 kroner ind, skriver Dansk Folkehjælp på sin hjemmeside.

Det samlede beløb på 8.357.978 millioner kroner går til enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18, som ikke har råd til at holde jul for deres børn.

Sidst år samlede holdene i alt 8,1 millioner kroner ind ved arrangementet.