TV der bevæger dig

Venstre har tillid til Banke

00:28

Thomas Banke søger nu at komme ud af sin afhængighed af morfin.

1 af 2

Partiet Venstres bestyrelse og byrådsgruppe i Fredericia har bekræftet, at den morfin-afhængige borgmester, Thomas Banke, fortsat er partiets spidskandidat til borgmesterposten ved kommunalvalget næste år.

Det oplyser formanden for Venstre i Fredericia, Jacob Ladingkær.

Thomas Banke blev tidligere på året indstillet som Venstres kandidat til borgmesterposten. Han er også netop blevet genvalgt til Venstres hovedbestyrelse.

Thomas Banke har erkendt, at han er blevet afhængig af morfin i forbindelse med langvarig tandbehandling.

Thomas Banke oplyser, at han under hele tandbehandlingen har været klar over, at han skulle have professionel hjælp til at blive aftrappet fra morfinen, når behandlingen var afsluttet. Morfin er stærkt vanedannende.

- Jeg har åbent fortalt til alle, som jeg har deltaget i møder med, at jeg var i gang med en større tandbehandling og fik smertestillende midler, som jeg naturligvis var mærket af, understreger han.

Politikere har undret sig

Byråds-kolleger har gennem længere tid iagttaget, at Thomas Banke har opført sig underligt og mistet evnen til at koncentrere sig.

Thomas Banke gik som ung VU-formand ind for fri hash, og han åbent erkendt, at han brugte stoffer, men han har ikke betragtet sig selv som narkoman.

- Jeg er nødt til at understrege, at jeg har været patient i et behandlingsforløb. Det, der er forskellen på mig og andre, er, at jeg er borgmester, og at jeg fortsat bliver omgærdet af urimelige rygter om, hvad jeg gjorde, da jeg var 18-19 år gammel, sagde han i går til DR Nyhederne.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden