TV der bevæger dig

Venstre i Tønder indstiller Henrik Frandsen som ny borgmester

Venstres gruppe i Tønder byråd indstiller Henrik Frandsen som ny borgmester. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Venstres byrådsgruppe i Tønder indstiller Henrik Frandsen som ny borgmester. De øvrige partier har i weekenden overladt det til Venstre at udpege Laurids Rudebecks afløser.

Venstres byrådsgruppe i Tønder indstiller Henrik Frandsen som borgmesterkandidat til byrådets endelige beslutning. Det sker efter, at gruppeformændene fra de andre partier har overlagt opgaven til Venstre med at indstille en ny borgmester.

- Det faldt på plads søndag aften efter gode drøftelser mellem partierne i weekenden. Jeg ser frem til at fortsætte det brede samarbejde i byrådet i samme gode ånd, som Laurids Rudebeck har stået for, siger Henrik Frandsen til TV SYD.

Valget af borgmester sker officielt torsdag eftermiddag på et ekstraordinært byrådsmøde i Tønder.

- Det er med stor ydmyghed og respekt, at Venstre indstiller Henrik Frandsen til posten nu, på den meget triste og uvirkelige baggrund. Men også nødvendig proces, da Venstre ønsker at følge op på den linje, som Laurids Rudebeck har lagt ud, skriver Venstre i Tønder Kommune mandag morgen en pressemeddelelse.

Det er en samlet Venstre gruppe, som indstiller Henrik Frandsen til Kommunalbestyrelsen efter en åben proces i såvel gruppen som organisationen. I denne situation er det blandt Kommunalbestyrelsens medlemmer, at en ny borgmester skal findes, og derfor er det gruppen som indstiller en kandidat, og ikke organisationen.

Henrik Frandsen er bosat i Skærbæk, 55 år og landmand, der gennem sit organisatoriske virke i landbrugsorganisationer tidligere har viden og erfaring i ledelse af politiske organisationer. Henrik Frandsen siddet i økonomiudvalget siden valget i 2013.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden