TV der bevæger dig

Venstre klar til at bygge motorvej vest for hærvejen

Venstre vil nu gerne stemme for en hærvejsmotorvej

Der kan være meget fornuft i en motorvej gennem det midtjyske til de store virksomheder og landbrug omkring Herning og Viborg - og ikke mindst til Billund Lufthavn med en ruteføring mere vestlig end Hærvejsmotorvejen, mener Venstre.

Støtten til en motorvej mod vest kan man læse i et læserbrev i flere forskellige lokalaviser underskrevet af partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, og transport ordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

-Der kan være meget fornuft i en motorvej gennem det midtjyske til de store virksomheder og landbrug omkring Herning og Viborg - og ikke mindst til Billund Lufthavn, skriver de to Venstre-politikere.

-Men et midtjysk motorvejsprojekt vil have en langt lettere gang på jord, hvis det rykkes længere mod vest, så man ikke trækker en motorvej tværs gennem de naturskønne områder omkring Vejle Ådal - som Hærvejskomiteen. har foreslået.

Overfor Ritzau understreger Kristian Pihl Lorentzen, at Venstre sideløbende med en vestlig motorvej vil udbygge den nuværende motorvej, E45, i Østjylland.

Partiet har dog ikke har lagt sig endelig fast på finansieringen.

-Finansieringen skal ske etapevis på finanslovene. Vi har ikke lagt os fast på, hvornår de forskellige etaper skal bygges, siger Kristian Pihl Lorentzen.

/Ritzau/

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden