Venstre-medlem meldt ud i protest mod opstilling af Carl Holst

Efter mere end 40 års medlemskab har tidligere byrådsmedlem Bjarne Steiner, Ribe, torsdag meld sig ud af Venstre. Det sker i protest mod genopstillingen af Carl Holst som folketingskandidat.

Opstillingsmøde i Venstre i Esbjerg Omegnskreds endte med dyb splittelse. 25 stemte for at opstille Carl Holst til folketinget, mens 12 stemte blankt.

Bjarne Steiner, Ribe, stillede sig op før afstemning og kritiserede, at kredsbestyrelsen ikke lyttede til kritiske røster i baglandet. Han frygter, at opstillingen af Carl Holst kan få katastrofal indflydelse på komunal-valget, siger han til TV SYD.

Efter hans indlæg valgte 11 andre også at stemme blankt.

- Jeg havde ikke talt med nogen før mødet. Der var ikke tale om noget kup, siger Bjarne Steiner, som bekræfter, at han torsdag har meldt sig ud af Venstre efter mere end 40 års medlemskab.

quote

Carl Holst har mistet folkets tillid. Politiet har frafaldet alle sigtelser mod ham, men jeg har talt med mange, som giver udtryk for, at hans troværdighed er i bund.

Bjarne Steiner, tidligere byrådsmedlem, Ribe

 

- Jeg håber, at kredsbestyrelsen tager afstemningsresultatet som et wake-up-call. Den har glemt at lytte til baglandet.

Bjarne Steiner understreger, at kritikken ikke er rettet Carl Holst personligt.

- Carl Holst har mistet folkets tillid. Politiet har frafaldet alle sigtelser mod ham, men jeg har talt med mange, som giver udtryk for, at hans troværdighed er i bund. Derfor forstår jeg ikke, at kredsbestyrelsen vælger at genopstille ham.

Bjarne Steiner frygter, at opstillingen af Carl Holst kan koste Venstre borgmesterposten ved kommunalvalget til november. Også selv om, Carl Holst ikke er opstillet til lokalvalget.

Hvad er din reaktion på, at 11 andre valgte at følge dit eksempel og stemme blankt?

- Det har jeg det lidt ambivalent til, svarer Bjarne Steiner. På den ene side er det rart, at nogen er enige med mig. Men på den anden side afslører det en dyb splittelse, som kan skade det parti, som jeg har levet og åndet for i over 40 år.