TV der bevæger dig

Venstre og Dansk Folkeparti nærmer sig hinanden om grænsekontrol

Ingen rød-hvide bomme ved den dansk-tyske grænse. Og det bliver toldere, der i givet fald skal stå for kontrollen, hvis Venstre og Dansk Folkeparti bliver enige om øget overvågning af grænserne. Og selvom de to partier nærmer sig hinanden om øget grænsekontrol, så har de ikke flertal til at gennemføre det uden støtte fra andre partier i det nye Folketing.

Mens Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kæmper for at sammensætte en ny regering, peger Dansk Folkeparti på en løsning i den politiske strid om grænsekontrol.

Gruppeformand Peter Skaarup (DF) erklærer sig villig til at genoplive den aftale om toldkontrol, som Løkke i 2011 indgik med DF.

- Vi vil i store træk have det, som vi aftalte med VK-regeringen sidst. Det er ikke noget med rød-hvide grænsebomme, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Betjente må vi ikke have ved grænserne inden for Schengen, siger Peter Skaarup og svarer klart »ja« til, at partiet er indforstået med, at en aftale netop skal stemme overens med Schengen-aftalen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden