Venstres bagland: Drop møllerne

Venstres bagland i Vejle er lodret imod de 14 kæmpevindmøller, der efter lokalplanen skal bygges i et naturområde syd for Vandel.

De lokale er voldsomt utilfredse med Vejle Kommunes planer om at placere 14 kæmpevindmøller på hver knap 150 meter, i et naturområde ved Vandel. Torsdag fortalte TV SYD om borgernes forsøg på at stoppe projektet.

Nu får modstanderne støtte fra en lidt uventet kant. Venstres lokale vælgerforeninger melder fredag ud, at de også synes vindmølleprojektet er helt hen i vejret.

- Vi kan ikke nå til enighed med byrådsgruppen. I hvert fald ikke så vi får de vindmøller væk fra planen, og det er vi nødt til at synliggøre af respekt for de borgere, der bor i de områder, hvor møllerne skal opføres, siger formand i Ødsted-Jerlev Venstrevælgerforening, Thyge Havgaard Bjerring til TV SYD

Medlem af Vejle Byråd for Venstre, og formand for Landdistriktudvalget Niels Clemmensen, er tilhænger af vindmøllerne, og er noget ærgerlig over, at Venstres egne vælgerforeninger pludselig protesterer imod planerne om at etablere 14 vindmøller i Vandel.

- Jeg synes, de er gået over grænsen. Planen har været undervejs i 5 år, hvor de kunne have sagt fra, og så kommer de pludselig og snigløber os fra den ene dag til den anden, siger Niels Clemmensen til TV SYD.

Thyge Havgård Bjerring kan ikke genkende beskrivelsen af et snigløb.

- Vi har forsøgt at få dem i tale i byrådsgruppen mange gange, men uden held, siger han til TV SYD

Om der kommer kæmpemøller i Vandel afgøres på et byrådsmøde onsdag d. 30 september.

 

Venstre vælgerforeninger i Vejle Kommune mod vindmøller i Vandel

Venstre Vejle Ådal
Venstre Ødsted – Jerlev
Venstre Bredsten/Gadbjerg
Venstre Givskud