Vent med forårsblomsterne...

Man skal ikke styrte ud i haveselskaberne og købe forårsblomster, siger DMI, der varsler sne og kulde.

Vinteren har fortsat et godt greb om Danmark, og der er ingen lune og boblende forårsfornemmelser i luften, så langt prognoserne rækker.

Ugens lettere forkølede vejrmenu byder på streng nattefrost, kolde dagtimer omkring de 0 grader celsius - og snebyger, der går og kommer.

Selvom der også bliver plads til en knivspids solskin i den meteorologiske sandwich, er der ikke meget på tallerkenen, der smager af forår.

Ikke forårsagtigt

- Nej, særligt forårsagtigt kan man bestemt ikke sige, at det bliver. Det kolde vintervejr fortsætter hen over ugen, siger Mogens Rønnebæk fra DMI, som sidder med de friske prognoser tidligt mandag morgen.

- Man skal nok lige klappe hesten, før man styrter ud i haveselskaberne og køber forårsblomster, tilføjer han.

Kold uge

Kalenderen siger mandag den 11. marts, og dermed burde vi have sagt farvel til vintermånederne og goddag til en ny årstid. Alligevel bør huer og vanter ikke være på vej i skuffen lige foreløbigt.

- Ja, det er nok lidt usædvanligt, at vi har det så vinterligt i midten af marts. Det er forholdsvist sjældent. Men marts og april er lumske måneder, hvor man kan få lidt af hvert, siger Mogens Rønnebæk.

Selvom man spejder lidt ud i fremtiden lader det heller ikke til, at der er et stort vejrskifte med mærkbart varmere temperaturer i horisonten.

- Så langt prognoserne rækker, så er det fortsat koldt. Der er antydning til, at det bliver en lille smule varmere, når vi kommer hen efter næste weekend. Men det er ikke specielt forårsagtigt, som vi havde det her i midten af forrige uge, tilføjer meteorologen.

- Foråret har lange udsigter, ser det ud til, tilføjer han.

Bornholm og Sydhavsøerne får mandag en forsmag på ugens vintervejr, men snebygerne klinger af hen ad eftermiddagen.