Ventelister giver læger fede bijobs

Langt over 50.000 kroner om måneden. Så meget kan læger, der bijobber på privathospitaler, tjene ekstra på at hasteoperere patienter, som selvsamme læger ikke når at tage sig af på de offentlige sygehuse. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Samme læger - to jobs

På Privathospitalet Kollund i Sønderjylland arbejder fire rygkirurger. To af dem er samtidig ansat på Region Syddanmarks eget Rygcenter Middelfart. Her er ventetiden lige nu på mellem to og seks måneder.
Derfor henviser Region Syddanmark årligt flere hundrede patienter til rygbehandling i Kollund. Her kommer patienterne til inden for en måned for sandsynligvis at blive opereret af nøjagtig de læger, som ikke har haft tid til at behandle dem på rygcentret i Middelfart.

Besynderligt

Region Syddanmarks politiske ledelse kalder den fuldt ud lovlige trafik for besynderlig.
- Det ser meget mærkeligt ud, siger formand Carl Holst (V).- Med eksemplet her er vi inde ved kernen af det, som gør lægernes bijobberi odiøst, siger næstformand Poul-Erik Svendsen.

Politikere vil se på bijobs

Toppolitikerne vil nu tage bijobberiet op i Danske Regioners bestyrelse.
- Vi skal have lavet aftaler med lægerne, så de arbejder over på de offentlige sygehuse i stedet for i den private sektor, siger Poul-Erik Svendsen.
Erik Kristensen, formand for Overlægeforeningen, mener ikke, at det vigtigt, hvor patienterne bliver behandlet.
- Men hvis regionerne vil beholde patienterne på de offentlige sygehuse, kunne de jo bruge de penge, som de betaler til privathospitalerne, på overarbejdsbetaling til lægerne, siger han.

Flittige bijobbere i Syddanmark

I følge en undersøgelse fra Syddansk Universitet bijobber otte procent af landets hospitalslæger. I Syddanmark er 20 procent af sygehuslægerne på lønningslisten i den private sundhedssektor, viser en opgørelse fra Region Syddanmark.