Verdenskendt forfatter får pris live på TV SYD+

Den verdenskendte forfatter, Salman Rushdie, er i Odense. Her modtager han søndag H.C. Andersen Litteraturpris. Hele overrækkelsen bliver sendt på TV SYD+.

Salman Rushdie blev verdensberømt efter udgivelsen af bogen "De Sataniske Vers" i 1988. Bogen beskriver blandt andet en drømmescene, hvor det antydes, at nogle af versene i Koranen er skrevet af Satan. Det provokerede en del muslimer, som anså bogen som blasfemisk over for profeten Muhammed. Irans daværende leder, ayatollah Ruhollah Khomeini, udsendte derfor en fatwa, som krævede Salman Rushdie død.

I dag lever Salman Rushdie under jorden i eksil i USA.

H.C. Andersen Litteraturpris er Danmarks største litteraturpris og uddeles søndag i Odense Koncerthus. Rushdie får prisen overrakt af Kronprinsesse Mary.

Du kan se med, når Kronprinsessen overrækker prisen til Salman Rushdie. Det sker til åbningen af H.C. Andersen Festivals i Odense, og hele arrangementet bliver vist på TV SYD+ søndag fra klokken 14.45.

Hvis du har problemer med at se TV SYD+ på dit tv, er det muligt at følge kanalen via live-stream på forsiden af www.tvsyd.dk eller i TV SYDs mobilapps, der kan hentes gratis i App Store og Google Play.