Vestjyske skoleelever opklarer mordgåder og skærer i hjerter

Esbjerg Gymnasium gør sig onsdag lækker for 800 folkeskoleelever fra syvende klasse til Dansk Naturvidenskabsfestival 2017.

Virksomhederne og de videregående uddannelser i Esbjerg har brug for naturvidenskabelige studerende og medarbejdere. Derfor er knapt 800 elever fra 38 klasser på syvende klassetrin netop nu i gang med naturvidenskabsfestival på Esbjerg Gymnasium.

Eleverne skal blandt andet opleve et kemishow, løse en mordgåde, dissekere hjerter, se på robotteknologi og lave fysiologiske målinger på deres egen krop.

quote

Eleverne skulle gerne få en god dag - fyldt med oplevelser og naturvidenskab i centrum.

Dan Støjer, uddannelsesleder, Esbjerg Gymnasium

- Eleverne skulle gerne få en god dag - fyldt med oplevelser og naturvidenskab i centrum, siger uddannelsesleder på Esbjerg Gymnasium, Dan Støjer, til TV SYD.

Formålet er at skærpe interessen for uddannelses- og jobmuligheder i området.

- Vi håber, at vi kan vække noget nysgerrighed. De er jo et sted i deres liv, hvor den naturvidenskabelige undervisning for alvor tager fat i folkeskolen. Så det her skulle gerne være med til at fange deres interesse, forklarer uddannelseslederen.

Blandt dagens undervisere er de naturvidenskabelige elever fra 2.g på Esbjerg Gymnasium. De har en god oplevelse, og får selv en masse ud af dagen.

quote

Eleverne får rigtig meget ud af dagen. For de lærer meget, når de har det sjovt, og det her er en hel masse lege - en slags mini-Experimentarium.

Kasper Underbjerg, 2.U, Esbjerg Gymnasium

- For det først er det sjovt. Men det er også lærerigt for os. For vi lærer også selv af det, når vi hjælper andre med at lære det, siger Kasper Underbjerg fra 2.U.

Han er også helt sikker på, at 7. klasseseleverne får en god oplevelse.

- Eleverne får rigtig meget ud af dagen. For de lærer meget, når de har det sjovt, og det her er en hel masse lege - en slags mini-Experimentarium, slutter Kasper Underbjerg.

Programmet på Esbjerg Gymnasium er delt op i to besøgsrunder med start klokken 8.30 og afslutning onsdag eftermiddag klokken 14.30.