TV der bevæger dig

Vestkyst-hoteller må afvise gæster

00:31

Henne Mølle Å Badehotel har måtte afvise 800 gæster i juli

1 af 2

Hoteller i Varde Kommune har haft en fremgang i overnatninger på hele 40 procent.

Den store fremgang betyder, at hoteller i Varde Kommune har afvist gæster, fordi de ikke har plads nok. Hele 17.283 flere overnatninger har der været fra juni og 12 måneder tilbage - sammenlignet med de foregående 12 måneder.

Henne Mølle Å Badehotel har afvist 800 gæster i løbet af juli, fordi de ikke har senge nok. Det er især svenskere og nordmænd, der er strømmet til Badehotellet.

- Det er en højst usædvanlig situation, siger hotellets forpagter, Casper Rosendahl.

Den gode udvikling skyldes en målrettet PR-kampagne, der har fanget de udenlandske turisters opmærksomhed. Det mener Colin Seymour, der er turistchef i Vardes Erhvervs- og Turistråd.

- Vi går efter nye forbrugere, der ikke gider vaske tøj, gøre rent eller rede sengen. De vil se lidt af det hele og har ikke lyst til at sidde i den samme hytte hele ugen, siger Colin Seymour.

Annoncer på italiensk

Turistrådet har blandt andet fået 11 siders redaktionel omtale om Varde i et italiensk turistmagasin. Derudover har de forsøgt at skabe mere fokus på de kulinariske oplevelser, ved at lave en kogebog, der tager udgangspunkt i de lokale fødevarer.

Til sammenligning har fremgangen i hele Region Syddanmark været på beskedne 3,4 procent.

Samtidig med at antallet af overnattende hotelgæster er steget, er antallet af campister og gæster i feriecentrene faldet. Det er der en meget logisk forklaring på, men Colin Seymour.

- Påsken var så kold, at campisterne måtte bruge boremaskiner for at få teltpløkker i. Det er alene vejrets skyld, at campingtallene er gået tilbage, siger Colin Seymour.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden