Vi er blevet snydt

Borgerne i Løsning føler sig snydt. Byrådet giver 5,5 millioner kroner til byfornyelse i kommunen i år 2016, men ikke en krone til Løsning.

- Vi vil gerne have hjælp til at rive de mange grimme huse ned, og vi har brug for et samlingssted fx et multihus, hvor byens borgere kan mødes om idræt og samvær, siger formand for Løsning Borger- og Erhvervsforening Ninna Studskjær Jessen.

Men det bliver ikke i den kommende tid, at de planer bliver ført ud i livet. Byrådet i Hedensted Kommune har afsat 5,5 millioner kroner til byfornyelse i kommunen i det nye budget for 2016, men ingen af mønterne ryger i Løsnings pengepung.

- Det er vi selvfølgelig meget skuffet over. Hvorfor skal vi ikke have, når de tre andre større byer i kommunen skal have? Vi har også brug for hjælp til byfornyelse, så vi kan være en attraktiv by at bo i og flytte til, lyder det fra formand for borgerforeningen Ninna Studskjær Jessen.

Tag med til Løsning
Programmet Naboer besøger i dag Løsning og ser nærmere på byen og drømmene om byfornyelse, men du kan også møde ejer af byens kro John Andersen, der fortæller om sin sejltur over Lillebælt i et badekar.