Vejen Kommune om vejstrid: - Vi fortsætter uanfægtet

Vejen Kommune regner med at beslutte ekspropriationen på byrådsmødet i februar eller marts - så skal vejen genåbne, siger udvalgsformand.

Den kendsgerning, at landmand Martin Lund Madsen forlod dagens åstedforretning i vrede, får ingen som helst betydning for Vejen kommunes planer om at ekspropriere jorden og dermed genåbne den omstridte Skovgårdsvej.

Det siger formanden for teknik- og miljøudvalget i Vejen Kommune, Vagn Sørensen (V) til TV SYD.

- Man kan ikke forsinke eller forhindre en ekspropriation ved ikke at møde op, siger Vagn Sørensen, så vi fortsætter proceduren.

- Nu har Martin Lund Madsen fire ugers frist til at komme med sine synspunkter, og herefter bliver sagen behandlet i teknik- og miljøudvalget, senere i økonomiudvalget og endelig besluttet i byrådet.

Vagn Sørensen regner med at en endelig beslutning om ekspropriation kan ske enten på byrådets februarmøde eller på mødet i marts 2019.

- Når et byråd har truffet beslutningen, så er den endelig og kan ikke ankes. Og derfor skal vejen åbnes senest, når byrådet har truffet sin beslutning, siger Vagn Sørensen.

Selve ekspropritationen kan dog påklages til Vejdirektoratet under Trafikministeriet, oplyser Ankestyrelsen.

- Jeg vil  opfordre Martin Lund Madsen til at åbne vejen allerede nu, fordi lukningen har gjort Askov by mere trafikfarlig, siger Vagn Sørensen.

Når og hvis Vejen Kommune beslutter at ekspropriere, har Martin Lund Madsens mulighed for at klage til Vejdirektoraet - og endelig er der mulighed for at føre en sag ved domstolene for at få omgjort afgørelsen.

Ville sætte kommunen fra jobbet

Inden dagens møde mellem parterne har Martin Lund Madsens advokat forsøgt, at få gjort Vejen Kommune inhabil i sagen. Advokaten ber' i et brev Ankestyrelsen sætte kommunen fra jobbet og i stedet lade Vejdirektoratet stå for en eventuel ekspropriation.

Advokaten mener, at kommunen har en økonomisk interesse i en lovliggørelse af vejen, og at der derfor er risiko for at kommunen "vil inddrage usaglige hensyn ved sagens behandling.."

Det har Ankestyrelsen dog afvist med den begrundelse, at Vejdirektoratet ved en eventuel klage vil prøve både grundlaget for ekspropriationen OG tage stilling til spørgsmålet om kommunen er inhabil i sagen.