Vi kommer ikke, når lægen kalder

Vi bliver væk fra vores aftaler på sygehuset i stor stil. Simpelthen fordi vi glemmer det. Det skal ny regional kampagne rette op på.

Vi glemmer at dukke op, når vi har en aftale på sygehuset. Eller også har vi ikke tjekket vores e-boks, hvor indkaldelser til undersøgelser på sygehuset bliver sendt til. 

Det er i hvert fald konklusionen på en mini-undersøgelse som Chefsekretær på Kirurgisk Afdeling på Kolding Sygehus, Betina Møller Clausen har lavet.

Hun oplever at de på Kirugisk Afdeling hver uge har mellem 35-40 udeblivelser. Det koster afdelingen vigtige ressourcer, så hun udvalgte en tilfældig uge, og ringede rundt til alle de 39 patienter, der ikke var mødt op til deres aftaler.

- 33 af dem havde simpelthen glemt, at de havde en aftale, fortæller Betina Møller Clausen til TV  SYD, - Og nogle af dem havde glemt at tjekke deres indbox, hvor indkaldelsen bliver sendt til, og så ved de jo ikke, at de har en aftale, fortæller hun.

På Kirurgisk Afdeling på Kolding Sygehus har de også lavet en opgørelse over udeblivelser på afdelingen over en periode på fire måneder.

- De udeblivelser vi havde svarer til at vi mister en hel dags arbejde på ambulatoriet, fortæller Betina Møller Clausen. Og vel at mærke en dags arbejde for mellem 10-15 læger, 10-15 sygeplejersker og 10-15 øvrige medarbejdere.

I hele Region Syddanmark bliver det til omkring 100.000 udeblivelser om året.

Og det skal en ny regional kampagne sætte en stopper for.

- Vi forventer at vi kan halvere antallet af udeblivelser, hvis vi kan få folk til at tilmelde sig NemSMS ordningen, og på den måde frigøre en masse ressourcer, siger formand for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark Poul Erik Svendsen til TV SYD.