Vi tier om misbrug

Sagen fra Esbjerg om det årelange sex-misbrug af en række børn har endnu en gang sat fokus på omfanget af pædofili-sager og de indberetninger, som myndighederne modtager fra borgerne.

Mange sager om overgreb mod børn bliver aldrig kendt, fordi ingen råber vagt i gevær. Sådan lyder meldingen blandt andre fra terapeut og hypnotisør Poul Huvendick, der har henvendt sig til TV SYD:

- Det sker mindst en gang om ugen, at en klient fortæller om at være blevet sexmisbrugt. Ofte er det aldrig blevet anmeldt, for der skal meget til, før et barn anmelder sin far eller den rare onkel. Det er ikke noget, de lige gør - og det er noget, der slider i løbet af et liv, mener Poul Huvendick.

Nødvendige undersøgelser

I Esbjerg er en 40-årig mand tiltalt for igennem 23 år at have misbrugt 10 børn seksuelt. Men Esbjerg kommune har ikke modtaget en eneste henvendelse fra borgerne.

- Vi går i gang med alle nødvendige undersøgelser, lige så snart vi får en indberetning om evt. misbrug. Men hvis intet peger på seksuelle krænkelser, så er det jo ikke noget, vi går i gang med at undersøge, siger Hans Erik Møller (S), formand for Børn- og Familieudvalget i Ebsjerg kommune.

Ærgerligt

Efter Tønder-sagen, hvor to små piger i årevis var blevet misbrugt af deres forældre, søsatte daværende Venstre-socialminister Eva Kjer Hansen i 2006 en omfattende kampagne, der skulle få danskerne til at råbe op, hvis de havde mistanke om overgreb mod børn.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at den kampagne ikke havde større effekt. Det er så vigtigt, at folk reagerer, når de har mistanke om noget. Og de bør have tillid til, at myndighederne har tillid til, at de undersøger sagen, så det ikke rammer de forkerte, opfordrer Eva Kjer Hansen.