Viborg HK stopper Esbjerg-sejrsstime med stort comeback

En stime på seks ligasejre på stribe blev stoppet af Viborg HK, og Team Esbjerg tabte mandag aften 27-24 på hjemmebanen i Esbjerg.

Efter et nederlag i første spillerunde til mestrene fra Nykøbing Falster har håndboldkvinderne fra Team Esbjerg været flyvende siden og indtil mandag aften. Her blev de vestjyske kvinder stoppet af Viborg HK, som med et stort comeback i anden halvleg vandt med 27-24.

Viborg måtte undvære stregspiller Stine Bodholt, og det fik træner Allan Heine til at forsøge sig med en dristig angrebsformation. Han indledte nemlig uden en stregspiller.

I stedet forsøgte gæsterne med en masse overgange bag Esbjergs flade 6-0-forsvar. Det gav succes.

Midtvejs gennem første halvleg var Viborg foran 10-7 mod Esbjerg, men en timeout gav effekt hos esbjergenserne. Seks mål på stribe sendte hjemmeholdet i front med 13-10 efter en Viborg-måltørke på ti minutter.

Gæsterne kom i gang igen inden pausen, men Esbjerg var foran med tre inden de sidste 30 minutter. 15-12.

Indledningen på anden halvleg var præget af fejl fra begge hold.

Afstanden på de tre mål holdt indtil midtvejs i anden halvleg, hvor en god Viborg-periode skabte kontakt ved 19-19.

Esbjergs offensiv var gået i stå, og den kom aldrig i gang igen. I stedet rykkede gæsterne fra, og det endte med en forholdsvis sikker Viborg-sejr på 27-24.

Team Esbjerg, København Håndbold og FC Midtjylland udgør top 3 i ligaen og har alle 12 points efter 8 kampe.