Video: Danmark blev verdensmestre i allersidste sving

Esbjergenseren Niels-Kristian Iversen blev den store helt, da Danmarks speedwaylandshold med Holsted-køreren Nicki Pedersen og Region Varde-køreren Mads Korneliussen lørdag aften blev verdensmestre i Polen.

Et speedwayheat består af 16 sving. Så selvom man er bagud de første 15, kan man stadig nå at overhale i det sidste. Det sker ikke så ofte, men det var lige præcis hvad der skete i det 20. og afgørende heat i VM-finalen for hold lørdag aften.

Esbjergenseren Niels-Kristian Iversen og resten af det danske landshold var inden sidste heat á point med Polens ditto, så det lands kører der kom først i mål, ville tage VM-pokalen med hjem.

Her var Polens Janusz Kolodziej foran Niels-Kristian Iversen i de første 15 sving, men i VM-finalens absolut sidste sving overhalede danskeren polakken. Og Danmark blev verdensmestre.

En tæt VM finale

Foruden var gået 19 heats, hvor Polen kom bedst ud af starthullerne og vandt de første fire heats. Polen kom så langt foran, at Danmark kunne bruge sin joker (en mulighed for dobbelt-op på pointene i et enkelt heat), hvilket Holsted-køreren Nicki Pedersen udnyttede til fulde og hentede seks points.

Derfra bragte danskerne sig stille og roligt i front, og havde to points ned til polakkerne inden de sidste fire heats. Men her gik det galt. Først hentede polakkerne danskerne, og sidenhen kom de også foran.

Men inden sidste heat var stillingen helt lige. Det land der krydsede stregen først ville tage VM-titlen. Og som nævnt var det Niels-Kristian Iversen der i sidste sving lavede en forbikørsel på polakken og hentede verdensmesterskabet tilbage til Danmark.

Se hele det sidste og afgørende heat her (engelsk kommentatorer):

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.