Video: Folketingspolitikere flytter i ghetto

Mandag er tre folketingspolitikere flyttet ind i boligområdet Løget Høj i Vejle. Området står på ghettolisten, og de tre politikere skal bo i en almennyttig bolig i et døgn.

De tre lokale folketingsmedlemmer, Karina Adsbøl (DF), Anni Matthiesen (V) og Karina Lorentzen (SF) er flyttet ind i Løget Høj i en lejlighed stillet til rådighed af boligselskabet AAB. De skal under deres 24 timer lange besøg tale med frivillige, myndigheder og beboere i området.

I 2011 boede ingen folketingsmedlemmer almennyttigt, selvom boligerne udgør 20% af boligmassen og dermed er et uundværligt bidrag til at skaffe tag over hovedet i Danmark. Det får nu tre folketingspolitikere til at flytte ind i Løget Høj, som i disse år er ved at blive forvandlet med nye typer af boliger og spændende udendørsområder, som skal få bugt med de tomme boliger.

Hør de tre folketingspolitikere fortælle om førstehåndsindtrykket af ghetto-livet her i videoen herunder. Varighed 52 sekunder.

De tre folketingspolitikere har dannet en tværpolitisk alliance, hvor de tager ud og oplever Syddanmark gennem tre forskellige partiers øjne.