Video: Kirker skrotter gudstjeneste

29 kirker i Kolding holdt i dag ikke pinsegudstjeneste som sædvanlig. Kirkerne var lukkede ? men præster og menighed var i stedet rykket til skrotpladsen på Kolding Havn.

Når pinsesolen danser og temperaturen kravler over 20 grader, så er der ikke mange af os, der har lyst til at bruge en fridag indendøre. Det har kirkerne også regnet ud, så i dag var der lukket i mange af landsdelens kirker. Også i Kolding, hvor gudtjenesten foregik ude i pinsesolen mellem jern og skrot på havnen.

Kirkens glade budskab kan fortælles på mange måder. Det mest normale er inde i kirken, men 29 kirker i Kolding Provsti havde i dag valgt at tage ud af kirken.

På skrotpladsen på Kolding Havn fik menigheden, på cirka 450 mennesker, blandt andet stomp-musik og en helt speciel mulighed, for at minde sig selv om sin egen dåb.

Nogle af kirkernes dåbsfade var nemlig taget med på skrotpladsen. Dåbsfadene var i dagens anledning monteret på skrot, så dagens skrotgængere, som en tegnhandling, kunne dyppe en finger i en døbefond og mindes sin egen dåb.