Video på Instagram sikrede Ida Una en plads i MGP

19-årige Ida Una fra Højer blev opdaget på Instagram af en sangskriver. Nu skal hun åbne Melodi Grand Prix om få uger.

Som mange andre unge piger opdaterer Ida Una sin omverden med videoer og billeder på Instagram. Nogle af videoerne er af hende selv, hvor hun synger.

De videoer blev set af den helt rigtige – nemlig Peter Bjørnskov, der er sanger og sangskriver.

I december sidste år fik Ida Una så en sms om, at han gerne ville se hende til en audition.

- Og så var jeg med i Melodi Grand Prix. Det var helt vildt mærkeligt – på den gode måde, siger Ida Una til TV SYD.

Ida Una er den første, der går på scenen, når ti finalister 25. februar skal kæmpe om at gå videre til det europæiske Melodi Grand Prix. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

- Jeg er glad for at være den første. Jeg tror, at folk er helt oppe at køre der, og så kan man bare skyde en fest i gang, siger hun.

19-årige Ida Una er født og vokset op i Højer, men flyttede for halvandet år siden til Aarhus for at studere. Lige nu er hun hjemme i fødebyen, og her er opbakningen stor.

- Folk er så søde, og ønsker mig altid held og lykke. Det er bare dejligt, at man har den her støtte, siger hun.

Interessen for musik stammer fra hjemmet i Højer. Her er der altid blevet spillet og sunget meget, fortæller hun.

- Jeg kan også gå over til mormor og morfar, der bor lige ved siden af. De vil også altid gerne høre mig spille lidt, siger Ida Una.

Den unge Højer-pige er den næstyngste i årets Melodi Grand Prix, og hun håber, at hendes optræden kan sætte skub i sangkarrieren.

- Nu får jeg vist, hvem jeg er. Og så håber jeg bare, at jeg bliver kontaktet og skal lave en masse musik bagefter, siger hun.

Sangen, Ida Una skal synge til Melodi Grand Prix, hedder ’One’ og er skrevet af Peter Bjørnskov. Men Ida Una kan ikke løfte sløret for hverken sang eller sceneshow. Men det er en dansevenlig popsang med et godt omkvæd, lover hun.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.