Videochat skal hjælpe for tidligt fødte børn

Sydvestjysk Sygehus Esbjerg har siden 2014 eksperimenteret med videokonsultation med familier, der har fået for tidligt fødte børn. Det virker helt fint, ifølge nybagt mor.

Pernille Pedersen fødte sine døtre Ella og Sofie tre måneder for tidligt, men omstændighederne taget i betragtning går det godt. De to nyfødte har stadig brug for sondemad og nøje opsyn, men har fået lov til at komme med mor hjem. Sydvestjysk Sygehus Esbjerg udretter nemlig hjælp gennem videochat som led i et forsøg.

quote

Som fagperson har jeg brug for at være der i hjemmet, så jeg kan råde og vejlede forældrene derhjemme.

Inge Lise Vang, sygeplejerske, Sydvestjysk Sygehus Esbjerg

Forsøget sender tidligere fødte børn tidligere hjem, hvorefter sygeplejerskerne løbende kommer på digitalt besøg.

- Som fagperson har jeg brug for at være der i hjemmet, så jeg kan råde og vejlede forældrene derhjemme, siger Inge Lise Vang, sygeplejerske, Sydvestjysk Sygehus Esbjerg, til TV SYD.

Sygehuset har eksperimenteret med denne form for konsultation siden 2014, og familierne har ikke haft svært ved at mærke gavn fra forsøget.

quote

Det er smaddernemt. Jeg får det samme ud af det, som hvis jeg var taget ind til sygehuset og snakket med en sygeplejerske.

Pernille Pedersen, nybagt mor

- Man vil gerne skærme sit barn fra alt for mange, der kommer udefra. På den her måde, får du roen og tiden til det. Vi kan få det til at passe ind i vores rutiner, fortæller Pernille Pedersen, der er nybagt mor til Ella og Sofie.

Sygehusets Mor og Barn-Center slår dog fast, at løsningen ikke skal udfase den fysiske hjælp fuldstændigt, men Pernille Pedersen er godt tilfreds, og for hendes skyld behøver kontakten til sygehuset ikke laves om på i hendes tilfælde.

- Det er smadder nemt. Jeg får det samme ud af det, som hvis jeg var taget ind til sygehuset og snakket med en sygeplejerske, siger Pernille Pedersen