Videoovervågning skal sætte en stopper for dieseltyverier

Hvert år mister vognmænd millioner på omfattende dieseltyverier. Nu skal en moderne teknologi hjælpe med at stoppe den del af tyveriet, der begås af de ansatte.

Dieselolie er blevet så eftertragtet, så mange vognmænd har problemer med svind og derfor er de meget interesseret i den intelligente videoovervågning, som Uno-X nu indfører på deres tankstationer.

Ifølge branchen selv så er der et samlet svind på op mod fem procent i det samlede brændstofforbrug. Men hvor stor af svindet, der skyldes tyverier fra de ansatte er uklart for vognmandsbranchen.

Hør specialkonsulent fra Syd- og Sønderjyllands Politi Christian Østergaard fortælle, hvor stort et problem dieseltyverier er.

Overvågningen skal gøre op med det interne svind som vognmændene oplever, og som det kan være svært at gøre noget ved, fordi det handler om virksomhedens ansatte.

Den nye løsning der i dag blev præsenteret i Padborg er en ”Video On Demand” løsning, der betyder at vognmændene altid kan se en videooptagelse fra tankstationen af den person, der anvender firmaets benzinkort.

Samtidig er der mulighed for at se med direkte, når der bliver tanket.