Vil du gerne dø? Se 28-årigs trusler mod folketingsmedlem

Se de grove trusler fra 28-årig mand fra Haderslev mod konservativt folketingsmedlem på barsel.

- Jeg har et spørgsmål til Mai Mercado. Vil du gerne dø?

Sådan begynder det, der ifølge politiet er den første trussel mod det konservative folketingsmedlem Mai Mercado. Truslerne fortsætter.

Du leger med dit og dit barns liv. Så er du advaret.

- Fordi hvis du gerne vil, så gør endelig som det passer dig. Så kan du jo se, om du ender som hende i England, skriver den 28-årige.

Mai Mercado er i øjeblikket på barsel fra sit job i Folketinget. Truslerne retter sig også mod hendes baby.

- Du leger med dit og dit barns liv. Så er du advaret. (P.s. Jeg kunne ikke finde på noget. Men jeg kan godt forstå, hvis andre føler, at de gerne vil stikke en kniv i dig og din baby).

Anklageren tager truslerne meget alvorligt.

- Det er både trusler mod folketingsmedlemmet og hendes nyfødte barn. Så det er alvorlige trusler, siger anklager hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Line Dam Pedersen, til TV SYD.

Ifølge politiet skulle den 28-årige efterfølgende have fortsat sine trusler mod den konservative politiker over weekenden. Politiets anklager fremhævede i retten flere af den 28-åriges kommentarer som værende på kant med loven.

- Måske skulle jeg komme hjem og besøge dig. Jeg har alt at vinde og intet at tabe, refererede anklageren som værende en truende kommentar.

Selv mente den 28-årige, at det var en invitation fra ham til dialog med Mai Mercado. I retten forklarede han også, at han lider af ADHD og bruger hash til at medicinere sig selv mod sygdommen.

Derfor var han blevet meget vred over Mai Mercados glæde over rydningen af hashboderne på Christiania.

Måske skulle jeg komme hjem og besøge dig. Jeg har alt at vinde og intet at tabe.

Selv efter politiet første gang havde kontaktet og sigtet den 28-årige mand for trusler mod offentlig myndighed, valgte han at fortsætte sine truende kommentarer mod politikeren.

- Politiet er lige kommet og har sigtet mig. Hvis det får konsekvenser for mig, får det også konsekvenser for dig. Det er ikke en trussel, men en garanti, var en anden af de kommentarer som anklageren fremhævede i retten. Truslen var skrevet af den 28-årige efter politiet havde opsøgt ham. Dermed gjorde han ifølge anklageren sig skyldig i endnu et alvorligt lovbrud. Nemlig straffelovens paragraf 123 om vidnetrusler.

Den konservative pressetjeneste oplyser at Mai Mercado foreløbigt ikke har nogle kommentarer til varetægtsfængslingen af den 28-årige fra Haderslev.